GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivál

Mára már kiemelkedő eseménnyé vált a fesztivál a város és térsége életében, 2008-tól már évente élvezheti a közönség. A vendéglátó Vidróczki Néptáncegyüttes és a Borostyán Néptáncegyüttes minden alkalommal föllép. Eddig kb. 100 csoportot láthattunk 38 országból a 11 magyar táncegyüttessel kiegészülve: Anglia, Argentína, Ausztria, Albánia, Brazília, Belgium, Belorusszia, Bulgária, Ciprus, Chile, Grúzia Észtország, Fehéroroszország, Franciaország, Görögország, Grúzia, Hollandia, Horvátország, India, Indonézia, Izrael, Jugoszlávia, Kanada, Lengyelország, Litvánia, Macedónia, Montenegró, Németország, Nigéria, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia, Skócia, Svédország, Spanyolország Szardínia, Szerbia, Szicília, Szlovákia, Törökország, Tajvan, Ukrajna, Venezuela, Alba Regia, Bihari János Táncegyüttes, Duna Néptáncegyüttes, Jászság Népi Együttes, Matyó Együttes, Nógrád Táncegyüttes, Parádi Hagyományőrzők, Tisza Táncegyüttes, Tessedik Táncegyüttes, Romániából Kézdivásárhely magyar együttesei, valamint skót, cseh, horvát és magyar dudások. 

Fesztiválunk 2002-re kiérdemelte, hogy beléphessen a Néptáncfesztiválok Nemzetközi Szövetsége, a CIOFF tagjai közé. Ez a kitüntető cím elismerés és minősítés is egyben, mely garantálja a magas színvonalat.

A korábbi elnevezéstől eltérően, Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztiválként szerepelünk. Komplexebb tartalommal bonyolítjuk rendezvényünket, több szeletét megmutatva a népi kultúrának. Viselet kiállításokkal, az országban egyedüli dudástalálkozóval, népi iparművészeti vásárral, gasztronómiai bemutatóval, gyermekprogramokkal is várjuk vendégeinket.

Dátum: 2018-08-06
Időpont: 00:00