Februári MŰSOROLÓ

2019-01-31

A februári MŰSOROLÓ tartalmazza a Mátra Művelődési Központ és Gyöngyös város programjait.

Februári MŰSOROLÓ

Farsangi batyus bál az MMK csoportjai részére

2019-02-16

Farsangi Jelmezes Mulatság az MMK csoportjainak

A hagyományoknak megfelelően batyus bálon búcsúztatjuk a telet a Mátra Művelődési Központ csoportjaival. Idén jelmezversenyünk nyertesei értékes jutalomban részesülnek. Belépő a klubtagoknak 700 Ft/fő, a hozzátartozóknak 1.300 Ft.

Jegyvásárlásra kizárólag elővételben február 14-ig van lehetőség az MMK információs pultjánál. Mindenkit szeretettel várunk!
Időpont: 2019. 02. 16. 19.00
Helyszín: Mátra Művelődési Központ

Hangszert a kézbe

2019-02-19

HANGSZERT A KÉZBE – GYÖNGYÖS 2019. február 19. – február 23.

Február 19.-én kezdődik a Hangszert a kézbe- Gyöngyös esemény a Gyöngyösi Kulturális és Rendezvény Központban (Barátok tere 3). Keddtől egészen szombatig teljesen INGYENESEN lesz látogatható a zenei játszótér (hangszerkiállítás), ahol minden érdeklődő betekintést nyerhet a…
- dob és ütőhangszeres,
- a gitáros és basszusgitáros,
- a billentyűs,
- a népi és klasszikus hangszerek,
- az elektronikus zenei,
- valamint a stúdiós szekciókba,
hogy a hangszereket megszólaltatva nagyszerű és boldog pillanatokat élhessen át.

Emellett szintén ingyenesen lesz látogatható a Hangszert a kézbe- Gyöngyös esemény keretén belül:
- 16 rendhagyó énekóra,
- 7 hangszeres és hangtechnikai kurzus,
- és több koncert.

Nagy-nagy szeretettel várunk mindenkit, aki érdeklődik a hangszerek, a hangszeres játék, az élmény alapú zenélés és tanulás, a zenész életmód és általában a könnyűzene világa iránt.

Bővebb információ és időpontfoglalás:

Besze Zsófia: 06 70 930 3269, beszezsofia.mmk@gmail.com

Frakk a macskák réme - mesejáték

2019-02-23

Bálint Ágnes tüneményes meséjét a gyermekközönség a Fogi Színház előadásában láthatja színpadi, zenés változatban. A mese a kutya–macska barátságra épül. Irma néni és Károly bácsi két elkényeztetett cicájukkal, Lukréciával és Szerénkével éli mindennapjait egy falusi házacskában. A két macska rendkívül lusta és szemtelen, ezért Károly bácsi nem kedveli őket túlságosan. A gond akkor kezdődik, amikor Lukrécia belefekszik Károly bácsi karosszékébe. Innentől kezdve Károly bácsi nagyon vágyik már egy harcias kutyára, aki megnevelné a macskákat. Ekkor érkezik Frakk, akit Károly bácsi egyik volt osztálytársától kap, és aki rövid időn belül a macskák réme lesz.

A történet fordulatokban gazdag, kacagtató vidám, és közben rendkívül tanulságos is, minden korosztálynak felhőtlen szórakozást ígér.

Jegy: 1200 Ft
Helyszín: Mátra Művelődési Központ

Dalok az Orfeumból

2019-02-28

János legyen fenn a János-hegyen, Kellene ma éjjel egy kis Haccacáré, Hétre ma várom a Nemzetinél, ugye mindenkinek ismerősek ezek a dalok? Mindenidők legnagyobb kabaré slágerei a Pesti Royal Színház előadásában. Orfeumi hangulat- Jó kedv- Szórakozás!
Szereplők:
Újhelyi Andrea, Haraszti Elvira, Öller Roland, Pető Martin

Kísér a Színház Zenekara:
Horváth Albert – Zongora
Nádas Zoltán – Basszusgitár
Széll Tamás – Dob

Jegyár: 2000 Ft
Helyszín. Mátra Művelődési Központ

Ego Sum klubkoncert

2019-03-02

Az Ego Sum egy kézdivásárhelyi zenekar, mely egy marosvásárhelyi panellakás teraszán alakult 2011 nyarán. A kilencvenes évek végi alter-gitárpop zenéjén alapuló hangzásvilágba folyamatosan csempészte be magát az újhullámos blues alapú garázsrock. Ezt a zenei világot egészítik ki a karakán, képszerű, néha pimasz szövegek. 2014 januárjában jelent meg Kabaré címmel első 12 számos demó albumuk. 2016-ban megjelent Mese című daluk 3. helyezést ért el a Legszebb Erdélyi Magyar Dal versenyen. Az elmúlt évek alatt körbemuzsikálták Erdély kocsmáit, több fesztiválon megfordultak, határon innen és túl. 2018 márciusában megnyerték a marosvásárhelyi Peron Music tehetségkutató első helyét.

Jegyár: 100 Ft
Helyszín: Kolorbár Kulturális Mulató

Emlékszel még...?

2019-03-08

Nagyszabású Nőnapi Operett Gálaműsor Kálmán Imre legnagyobb slágereivel, amelyeket a Pesti Royal Színház Művészei tolmácsolásában hallhat a tisztelt Nagyérdemű Közönség.

Szereplők: Újhelyi Andrea, Haraszti Elvira, Szűcs Enikő, Tarlós Ferenc, Öller Roland, Pető Martin
Sztárvendég: BUCH TIBOR

Jegyár: 2500 Ft
Helyszín: Mátra Művelődési Központ