Gyöngyösi Játékszín

A színjátszó társulat közössége színvonalas bemutatók színpadra állításán dolgozik a Művelődési Központban, ahol hetente három alkalommal tartják próbáikat, Gyurasovits-Petheő Csilla irányításával. 

Tapasztaljuk, hogy előadásaik a drámai mélységektől a vígjátéki magaslatokig repítik a nézőket, akik számára valódi színházi élményeket varázsolnak a színpadra az amatőr színészek, akik által bárki számára elérhetővé közelségbe kerül a színház világa.

A társulat tagjai, a színdarabok, tájelőadások bemutatása mellett, állandó résztvevői a városi rendezvényeknek, ünnepségeknek, nagy sikerrel. Színházlátogatásokkal, közös farsangi, és karácsonyi együttlétekkel, tréninggel, táborozással gazdagítják a hagyományos felkészülési folyamatokat.

A társulat saját bemutatkozását idézzük ide, közösségi oldalukról:

https://www.facebook.com/gyongyosijatekszin/

"A Gyöngyösi Játékszín olyan színházkedvelő és "színházcsináló" emberek csoportosulása, akik szabadidejükben, a munka, az iskola, a család mellett komoly munkával dolgoznak - és a próbák közben és az előadások alatt jól szórakoznak-, azon, hogy Gyöngyös és környékén olyan helyekre is eljusson a kultúra vagy a színház, ahova máskülönben nem, vagy nehezen jut el.
Szeretünk adni és szeretünk játszani, és ezt szeretjük megosztani másokkal, azokkal, akik kíváncsiak ránk.
A társulat 1954-ben alakult Jankovits Jenő vezetésével, aki az országban egyedülálló módon vezette a Játékszínt 57 éven keresztül. A Játékszín folytatva a múlt hagyományait, új utakkal ötvözve továbbra is azon dolgozik, hogy estéről estére kivívja a közönség szeretetét és a tapsokat.
A T&